Turistično društvo Selnica ob Dravi - v zrcalu Drave in bogate narave

Dan prijateljstva v vrtcu

Dan prijateljstva v vrtcu

Objavljeno 10. 6. 2015

V sklopu praznovanja 40 let vrtca v Selnici ob Dravi smo strokovni delavci v vrtcu načrtovali tudi projekt, ki smo ga poimenovali »Dan prijateljstva«. Na obisk smo povabili otroke iz vrtcev v sosednjih občinah, Ruše in Lovrenc na Pohorju. Tako sta nas 4. 6. 2015 obiskali po dve skupini najstarejših otrok iz obeh vrtcev v spremstvu strokovnih delavk in pri nas so preživeli zanimivo dopoldne.

Sprejeli smo jih na igrišču vrtca, kjer sta jih je pozdravili naša ga. ravnateljica in njena pomočnica, nato pa smo jih razdelili v štiri skupine, ki so jih prevzele naše spremljevalke.

V skupinah so se podali na Jabolčno pot, kjer so se ustavili na treh postojankah: pri hladilnici, šolskem čebelnjaku in pod kozolcem s staro prešo. Oglasili pa so se tudi v vrtcu v šoli, kjer so se srečali z otroki in strokovnimi delavkami naših najstarejših skupin v njihovih igralnicah. Le-ti so gostom izrekli dobrodošlico, jim izročili darilca – naše spominske hišice in knjižice, ter jih razveselili s plesom. Metuljčki so zaplesali ljudske plese, Mavrice pa »plesni vlak«.

Vodja hladilnice, g. Miha Majšer je otroke popeljal skozi prostore hladilnice in jih pogostil s sokom ter jabolki.

Mlada čebelarja Miha in Nik sta jim predstavila čebelarsko opremo in jih posladkala z žličko domačega medu, učitelj Blaž Lovrič pa jim je razkazal čebelnjak.

Pod kozolcem so jih sprejele in pogostile Kraljica jabolk, predsednica Turističnega društva Selnica ob Dravi, ga. Ivanka Frešer in ga. Lucija Grahor, ki je spekla slasten jabolčni zavitek, otroci pa so se lahko tudi odžejali z njenim jabolčnim sokom.

Naše goste je v šolski jedilnici čakala še malica, ob kateri so se lahko malo ohladili in si odpočili od hoje po Jabolčni poti, ki je bila ves čas obsijana z junijskim soncem.

Za konec smo se vsi skupaj zbrali v dvorani novega Hrama kulture, kjer so nas na odru pozdravili in se predstavili s pestrim programom pevci, glasbeniki in plesalci iz vrst šolarjev, ki so nastopili pod vodstvom učiteljic Polonce Perkuš in Marinke Šober. V programu smo res uživali!

Več fotografij si oglejte v galeriji slik. (Klik!)

Ko je luštno, čas hitro mine in tako je kot bi mignil minilo tudi naše druženje. Razšli smo se polni vtisov in z željo, da se prihodnjič srečamo v Rušah.

Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki so nam z veseljem pomagali pri izvedbi te prireditve, prijateljskima vrtcema pa tudi za čudovita darila, ki so jih prinesli s seboj!

 

Vir: http://www.o-selnica.mb.edus.si/vrtec/dogodki/74-vrtec/1437-dan-prijateljstva15