Turistično društvo Selnica ob Dravi - v zrcalu Drave in bogate narave

Našli smo Dedka mraza!

Našli smo Dedka mraza!

Objavljeno 21. 12. 2014

Kljub mrzlemu vetru, smo prehodili večino Jabolčne poti. Dedek mraz je bil celo tako prijazen, da je ob poti postavil nekaj smerokazov, ki nas vodili. Tisti, ki se jim je najbolj mudilo, so iskali smerokaze in nas vodili. Čeprav so nam po poti kakšne laterne tudi ugasnile, se nismo pustili motiti. Po dobre pol ure hoda smo našli osvetljeno dvorišče z okrašeno jelko in  polno dobrot: “kuhanega vina” za otroke, čaja, več vrst piškotov, štrudla in namazov iz kozjega sira. Takoj smo pomislili: “Sem pa bo našel Dedek mraz, ker je tako svetlo!” Zato smo ga s skupnimi močmi poklicali in res je prišel. Ne, pripeljal se je! Prinesel nam je polne košare jabolk, mandarin in bombonov!

Res je! Zbralo se nas je kakšnih 35 pogumnih, ki se nismo prepustili mrzlemu vetru!

DedekMraz_jabolcna_pot (1) DedekMraz_jabolcna_pot (2) DedekMraz_jabolcna_pot (3) DedekMraz_jabolcna_pot (4) DedekMraz_jabolcna_pot (5) DedekMraz_jabolcna_pot (6) DedekMraz_jabolcna_pot (7)

Prižgali smo laterne, saj je bila že trda tema!

DedekMraz_jabolcna_pot (8) DedekMraz_jabolcna_pot (9) DedekMraz_jabolcna_pot (10) DedekMraz_jabolcna_pot (11) DedekMraz_jabolcna_pot (13)

in smo se odpravili iskat Dedka mraza!DedekMraz_jabolcna_pot (14) DedekMraz_jabolcna_pot (15) DedekMraz_jabolcna_pot (17)

 

po Jabolčni poti so nas vodili smerokazi

DedekMraz_jabolcna_pot (23)

 

Smerokazi so nas pripeljali do osvetljenega in okrašenega dvorišča Pri Vrablu, kjer so nas čakale dobrote.

DedekMraz_jabolcna_pot (27) DedekMraz_jabolcna_pot (28)

Hitro smo nekaj toplega spili in pojedli, nato pa smo poklicali Dedka mraza. Pridružilo se nam je še nekaj otrok in odraslih, ki po Jabolčni poti niso šli z nami, so nas pa pričakali na dvorišču.

DedekMraz_jabolcna_pot (33) DedekMraz_jabolcna_pot (34) DedekMraz_jabolcna_pot (35) DedekMraz_jabolcna_pot (37) DedekMraz_jabolcna_pot (38) DedekMraz_jabolcna_pot (39) DedekMraz_jabolcna_pot (40)

 

Tisti, ki ste zamudili, nič hudega, naslednje leto gremo spet!