Turistično društvo Selnica ob Dravi - v zrcalu Drave in bogate narave

Slovenija brez meja na Bonaci 2014

Slovenija brez meja na Bonaci 2014

Objavljeno 29. 9. 2014

TD Selnica ob Dravi je sodelovalo v projektu Slovenija brez meja, Kultura Natura, za promocijo čezmejnega sodelovanja z zamejskimi Slovenci in kulturnega turizma. Nominirali smo HE Fala, ki je tudi bila med nagrajenci! Na Bonaci smo se predstavljali 4 dni, vzpostavili pa smo tudi kontakt z dr. Fistrom, svetovno priznanim arhitektom, ki že desetletja s študenti arhitekture raziskuje slovenska naselja in pripravlja načrte za urejanje mestnih in vaških trgov. Pripravljen je svetovati občini pri uredtivi vaškega jedra, ko se bomo lotili tega projekta. dr. Mitja Bervar, predsednik državnega sveta RS, pa je obljubil, da si bo vzel čas in obiskal naš čudovit grad Viltuš in se seznanil s problematiko žalostnega propadanja tega kulturno in zgodovinsko pomembnega objekta. Če bo časovno mogoče, nas obišče že 6. oktobra med službeno potjo po Koroški.

TD Selnica ob Dravi je sodelovalo v projektu Slovenija brez meja za promocijo kulturnega turizma in sodelovanja  z zamejskimi Slovenci.

TD Selnica ob Dravi je sodelovalo v projektu Slovenija brez meja za promocijo kulturnega turizma in sodelovanja z zamejskimi Slovenci.

portorož 006

Stojnica TD Selnica ob Dravi na Bonaci

portorož 007

Stojnica TD Selnica ob Dravi na Bonaci

portorož 008

Stojnica TD Selnica ob Dravi na Bonaci

portorož 009

Rezijanci se predstavijo

portorož 010

Rezijanci se predstavijo

portorož 011

Naučili smo se osnovnih rezijanskih korakov

portorož 012

Naučili smo se osnovnih rezijanskih korakov

portorož 016

Pozdravni nagovor župana občine Piran dr. Bossmana

portorož 020

predsednik gibanja Slavko Mežek predaja nagrado za ohranjanje tehniške dediščine, ki jo je prejela HE Fala, predsednici TD Selnica ob Dravi Ivanki Frešer

portorož 021

Priznanje Naša Slovenija HE Fala

portorož 022

Nagrada ej bila grafika tržaškega slikarja